Dersler genel olarak İngilizce dil bilgisi olan ancak konuşma yetilerini geliştirme fırsatı bulamamış öğrencilere yöneliktir; pratik konuşma kalıpları ve örnek ifadeler üzerinden oldukça pratik yöntemler kullanılarak dersler işlenir. Öğrencilerin uzmanlaşmak istedikleri belirli bir alan olması durumunda o alana özgü kelime çalışması da sağlanır.

Dersler içerisinde ayrıca telaffuz çalışmaları da yaptırılarak öğrencinin dildeki özgüveninin arttırılması hedeflenir. Konuşma becerisinin hem doğru hem de akıcı bir şekilde kazandırılması dersin ana amaçlarından biridir. Yurtdışında çalışma isteği olan yetişkinler ya da yurtdışı eğitim için kabul almış tüm öğrenciler bu deneyimleri öncesinde konuşma pratiğine ihtiyaç duyacaktır. Ayrıca var olan eğitim sistemimiz içinde konuşma en az desteklenen beceri olduğu için ülkemizde dil eğitimi alan pek çok birey İngilizce konuşmada sorun yaşamaktadır.

Bu ders içeriği İngilizce konuşma konusunda sorun yaşayan her yaştan birey için uygundur. Derslerde sadece İngilizce konuşulur.

Dersler online ve 6 kişilik gruplar halinde gerçekleşir. Derslerin kayıtları alınarak ders sonunda öğrenciler ile paylaşılır. Öğrencilerin materyal almasına gerek yoktur; her ders sonrası kullanılan materyaller de öğrencilere iletilir.