Dersler disiplinler arası bir yaklaşım ile bilim temelli İngilizce öğretimini hedefler. Uluslararası kaynaklar kullanılarak öğrencinin bilimsel terminoloji ve kavramlara aşina olması sağlanır. Dersler oyun ve etkinlik temalıdır. Her ders sonrası kullanılan tüm materyaller veliler ile paylaşılır; öğrencinin materyal satın alması gerekmez. NASA, Astra Nova, National Geographic derslerin en sık kullanılan kaynaklarını oluşturur.

Dersler online ve birebir olarak gerçekleştirilir. Öğrenci ile ders öncesi bireysel görüşme yapılır. Her dersin ayrı bir teması vardır ve öğrenci dil gelişimlerinin yanı sıra problem çözme, eleştirel düşünme, dijital okuryazarlık, yaratıcı düşünme gibi 21.YY becerilerini de edinir.

Derslerde uluslararası İngilizce yarışma ve sınavların da takibi ve bilgilendirmesi yapılır; öğrencinin bu yarışmalara katılımı ve sonrasında sertifika edinmesi sağlanır. Bu sertifikasyonların öğrencinin lise ve sonrası dönemde katılabileceği yurtdışı eğitim programlarında ve burslarında önemli olacağı unutulmamalıdır.